Belastingaangifte Doen

De jaarlijkse belastingaangifte is voor velen een lastige opgave, mede door complexe wijzigingen ieder jaar. Een kleine fout bij bijvoorbeeld het invullen van uw aangifte, kan vervelende problemen veroorzaken. Heeft u winst uit eigen onderneming (de winst voor de toepassing van de ondernemersaftrek) dan heeft u de mogelijkheid om een gedeelte van de winst (2016: 9,8% met een maximum van € 8.774) ten laste van de winst te reserveren voor uw oude dag. Alleen als je onder meer voldoende winst maakt, zelfstandig genoeg bent en je minimaal 1.225 uur per jaar in de eenmanszaak steekt, ben je voor de inkomstenbelasting ondernemer.

Als ondernemer moet u aangifte inkomstenbelasting doen. In box 1 wordt in principe het inkomen uit uw onderneming belast volgens de onderstaande tabel. Vervolgens dien je je inkomen aan te geven in je aangifte inkomstenbelasting. Bedragen voor bijkomende kosten, zoals kopieerkosten, telefoon, koerierskosten en reiskosten, maken onderdeel uit van het geleverde goed of de geleverde dienst. Ook helder: een vast maandelijks abonnement, waarin u zonder extra kosten altijd met telefonische vragen kunt komen. Het aantal uren dat ondernemers kwijt zijn aan alle verplichtingen is met 4 uur afgenomen ten opzichte van vorig jaar.

Heb je voor 15 april de belastingaangifte ingevuld, dan ontvang je uiterlijk 1 juli bericht van de Belastingdienst. Marco Steenwinkel adviseert vanuit zijn bedrijf Pharosfin particulieren en ondernemers over financieel administreren en belastingen. Op het internet staan ook tal van aanbiedingen van mensen die hun diensten tegen een habbekrats of zelfs gratis aanbieden betreffende het invullen van de aangifte. Bij deze belastingen vormt de aangifte derhalve een hulpmiddel voor de fiscus bij de vaststelling van de belastingaanslag.

Dan is het advies om voor 1 april 2015 aangifte te doen, want dan garandeert de Belastingdienst dat u voor 1 juli een aanslag krijgt. Ook dit jaar is het weer mogelijk hulp te krijgen voor het invullen van uw belastingaangifte over het jaar 2015. De saldo-opgave bevat tevens de fiscale gegevens die van belang zijn voor je belastingaangifte. Bent u directeur van de BV dan ontvangt u verplicht inkomen (salaris) vanuit de BV. Dit inkomen is voor de BV natuurlijk aftrekbaar van de winst (net als elk ander salaris), maar voor u belast in de inkomstenbelasting!

Dit betekent wel dat in andere jaren de afschrijvingskosten lager zijn, maar met de VAMIL heeft u enigszins invloed op de fiscale winsten om deze fiscale faciliteit optimaal te benutten. U kunt in 2017 altijd bij de belastingdienst om uitstel vragen, bijvoorbeeld omdat u nog niet alle gegevens op een rij hebt. Wij verzorgen voor ongeveer 450 particuliere klanten jaarlijks de aangifte inkomstenbelasting. Bij ons kunt u uw belastingaangifte laten doen voor slechts € 40,00 per persoon óf vanaf € 8,95 per maand indien u bij ons een maandabonnement afsluit.

Samen met u verzamelt de belastingconsulent alle benodigde papieren voor de aangifte. Sowieso een goed artikel voor beginnende ondernemers. Je kunt als belastingplichtige zelf bij de Belastingdienst uitstel aanvragen, tot uiterlijk 1 september 2017. Hebt u vragen over toeslagen, zoals zorg-, huur-, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget, ook dan kunt u geïnformeerd worden door de leden van de belastingservice. Verzorgt u als ZZP-er en ondernemer in het MKB liever zelf u administratie, maar lukt het u niet om de jaarlijkse belastingaangifte op te stellen.

Voor een ondernemer die vanaf 1 maart 2017 soepel en snel zijn aangifte inkomstenbelasting over 2016 wil doen is een goede voorbereiding van belang. Vast bedrag aftrekbaar als de kosten voor kleding en beddengoed minimaal een jaar door de zieke of invalide persoon gebruikt worden. De belastingaangifte is nodig om te kijken hoeveel belasting je aan de overheid moet betalen of nog terugkrijgt. Controleer ook goed de gegevens die de Belastingdienst alvast voor u heeft ingevuld. Met de belastingadviseurs van BAS duurt het invullen van je aangifte vaak niet langer dan 45 minuten.

Voor ondernemers met een eenmanszaak zijn er verschillende extra aftrekmogelijkheden zoals de kleine ondernemersregeling en de ondernemersaftrek waaronder de startersaftrek, zelfstandigenaftrek en MKB-winstvrijstelling. Vanaf 1 maart pas kun je een gedeeltelijk vooringevulde aangifte downloaden via de site van de Belastingdienst. En als je weet dat je moet bijbetalen, maar je hebt geen brief gekregen, dan moet je ook een belastingaangifte 2016 doen. (Zie spreiding van kosten en informatie over afschrijven bij de Belastingdienst).

U leest meer over de belastingaangifte en levensverzekeringen en vrijstellingen op de website van de click here Belastingdienst. Ik heb goede ervaringen met de belastingdienst tot nu toe. De belastingdienst noemt dit de ‘gemengde kosten'. Als u een aangiftebrief inkomstenbelasting 2016 heeft ontvangen, dan moet u altijd aangifte doen. In deze gevallen mag je tijdelijk de hypotheekrente voor beide woningen aftrekken. Na het maken van een telefonische afspraak kunt u terecht bij een kantoor van de Belastingdienst bij u in de regio.

U kunt bijvoorbeeld advies vragen bij het kiezen van een rechtsvorm, bij het opzetten van de fiscale planning van uw bedrijf of hulp bij belastingaangifte vragen. Voor ondernemers is het invullen van de belastingaangifte complexer. Het uitbesteden van een aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers zorgt ervoor, dat u geen geld laat liggen. Bij uw belastingaangifte is alleen aftrekbaar het deel dat u nodig heeft voor de woning. Vijf miljoen mensen vragen jaarlijks voor hun belastingaangifte hulp aan een belastingadviseur of belastingconsulent.

De aangifte inkomstenbelasting (IB) moet meestal voor 1 april binnen zijn terwijl u bij de aangifte vennootschapbelasting (VPB) de tijd krijgt tot 1 juni. - Het laten doen van de belastingaangifte geeft rust en vertrouwen wanneer de Belastingdienst thuis een bezoek brengt of bij uw bedrijf. Een ondernemer die meer dan 1.225 uur aan zijn onderneming besteedt, kan van deze aftrekposten gebruikmaken. Anders betaalt u als lid hiervoor €10 of €14 voor elk jaar waarover gemiddeld moet worden en waarover niet eerder een aangifte door het CNV is behandeld.

Het is dus raadzaam om de loongegevens zelf goed te controleren aan de hand van uw jaaropgaaf. Een kundig iemand mee laten helpen bij het invullen. Laat uw belastingaangifte opstellen door een deskundige en besteedt uw tijd aan datgene waar u goed in bent, namelijk ondernemen. Brief van de belastingdienst Aangifte doen niet nodig”. Als je naar verwachting niet veel af hoeft te dragen, tot ongeveer 1.900 euro, betaal je maar eens per jaar omzetbelasting. Maar goed, elke aftrek betekent nog steeds een belastingvoordeel en een mogelijke belastingteruggave, maak er dus gebruik van als u er recht op hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *